Ezzel próbálna vevőt szerezni a BMW-től a Honda

2020.04.09. 13:18

A Honda új szabadalmi rajzai arról árulkodnak, hogy a Gold Wingnél már bevezetett Hossack-féle (feltalálója: Norman Hossack) első futóművet további modelleknél is használnák - például naked bike-nál vagy robogón.

Clipboard01

Az egyik rajzon úgy néz ki, mintha a CB1100-ra akasztották volna a lengőkaros első futóművet, de van olyan is, ami egy C125 Super Cubra képzeli oda.

A Hossack rendszer előnyei közé tartozik a hagyományos villákkal szemben, hogy a kormányzásról leválasztja az úthibák ütéseit, illetve kevésbé bólint fékezéskor, és gyorsítás vagy lassítás közben a tengelytáv sem változik.

Arról nem tudni, hogy csak elméleti szinten foglalkoztak a kérdéssel, vagy valóban bevetik ezt a megoldást a Gold Wingen kívül is.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.