800-850 köbcentivel jöhet az új Honda NC

2020.04.30. 11:50

Korábban már volt szó arról, hogy a pletykák szerint a Honda egy új NC750-et, illetve egy kisebb Africa Twint tervez - illetve a kettő pedig az alapokat tekintve átfedésben lenne.

ujnc

Honda NC700 2012-ben jelent meg, és a 750-esre növelt változat is már lassan öt éves - ha ez nem lenne elég önmagában, az Euro5 miatt mindenképpen hozzá kell nyúlni a népszerű sorozathoz.

Ha hihetünk a pletykáknak, az új blokk 800 vagy 850 köbcentis lesz, de a teljesítmény csak csekély mértékben fog nőni - inkább az emissziót és a nyomatékot fejlesztik. Várhatóan az NC sorozat jellegzetes építési módján nem változtatnak érdemben, vagyis maradnak a markánsan előre döntött hengerek, amelyeknek köszönhetően megmarad a hatalmas tárolóhely. Viszont a vázba belenyúlnak, ha komolyan vehetjük a most kikerült szabadalmi rajzokat, a blokk felfogatási pontjai például változnak.

Egy nyomatékos, alacsony fordulatra hangolt blokk köré jó túraendurót lehet építeni, és valószínűleg ez, meg az Africa Twin sikere együttesen remek táptalajt adnak a pletykáknak, hogy az új NC-alapokra építenek egy Africa Twin jellegű, az NC750X-nél tereporientáltabb túraendurót, melyhez akár még a Transalp nevet is leporolhatják.

Ezek azok, amelyeket simán el is hihetünk, és vannak a merészebb szabadalmak, mint például az utasülés helyére épített spoiler vagy az alábbi, NC750 alapokra épített háromkerekű, amely a Yamaha Niken receptjét követné, csak bonyolultabb első futóművel és szerényebb teljesítménnyel.

ujnc2