Akár gyártásba is kerülhet a Honda CB4X

2020.05.05. 14:34

A Honda csapágyasra hajtja a szabadalmakkal foglalkozó kollégáit, egy újabb formát védettek le, mégpedig a CB4X tanulmány vonalait - ez pedig reményre adhat okot, hogy a sportos megjelenésű túramotor egyszer szériagyártásba mehet.

cb4x

A CB4X tanulmányt a 2019-es EICMA-n mutatta be a Honda, és azt szemléltették vele, hogy a CB650R alapjaira akár egy egy sportos crossovert is lehet építeni.

A Neo Sports Café vonal óta nincs kétségünk afelől, hogy ha arra van szükség, a Honda a legmerészebb formákat is elküldi nagyszériás gyártásra, az pedig, hogy a tanulmány vonalaitól csak alig tér el az Európai Szabadalmi Hivatalhoz beadott 3D-s modell, nagyon jó hír.

A dupla kipufogódob, az éles vonalak, a sportosan hegyes far, az egykarú lengővilla mind-mind jó húzások - ha tényleg ilyen lesz a szériamodell, az kemény ellenfele lesz a Tracer 700-nak és a Versys 650-nek.

A Honda hivatalosan még nem erősítette meg, hogy komolyan dolgoznának a CB4X-en - az EICMA-n úgy kezelték, mint az olaszországi dizájnközpont független munkáját -, de az, hogy a formát levédették, már jelenthet valamit, gonduljunk csak az X-Advre, ami hasonlóan indult, majd rohamléptekkel lett belőle megvásárolható termék.