Aprilia RS 250 SP: versenymotor gyárilag

2020.05.05. 09:51

A 2019-es EICMA-n meglepetésként leplezték le az Aprilia RS 250 SP-t, amely egy széria versenymotor: egy olcsó (9700 Euró, tehát csak versenymotornak olcsó) versenymotort, amin a jövő világbajnokai sajátíthatják el a motorversenyzés fortélyait.

Az RS 250 SP-t az olasz motorsport szövetséggel egyeztetve tervezték, a gyártást pedig az Ohvale végzi - és ami értelmet ad az egésznek: jövőre rittyentenek köré egy versenysorozatot is.

Az RS 250 SP bár csak 250 köbcentis és 28 lóerős, igazi versenymotor - a tömege mindössze 105 kiló, a körítés pedig rendes versenytechnika: Marchesini kovácsolt alumínium felnik, Öhlins rugóstag, Andreani villák, SC Project kipufogó, Brembo fékek, Pirelli slick gumik vannak rajta.

Nem is lesz utcai változat belőle - a karbis blokk nem is teljesítené a normákat -, sőt, egyelőre úgy néz ki, Olaszországon kívül nem is fogják forgalmazni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.