Friss képek a Bimota következő modelljéről

2020.05.06. 09:05

Újabb renderelt képeket adott ki a Bimota a következő modelljéről a KB4-ről. A Kawasaki Z1000 és a Ninja 1000 SX-ből ismerős blokk köré épített retró sportmotor a Bimota legújabb korszakának a második gyermeke lesz - ez a korszak azzal kezdődött, hogy a Kawasaki felvásárolta a Bimotát.

kb4

A figyelemfelkeltésre és teljesítményre kihegyezett Tesi H2 után a KB4 egy szerényebb, de nagyobb darabszámban eladható dobás lesz, 140 lóerővel és kb. 110 Nm nyomatékkal, selyemes és egyenletes erőleadással.

Ugyanakkor a Bimotánál a szokásukhoz illően penge vázzal és futóművel látják el - a kis darabszám miatt nem kell olyan piszlicsáré dolgok miatt kompromisszumokat kötniük, mint a költséghatékony gyárthatóság.

A képek alapján a váz acélcsövek és öntött alumínium elemek kombinációjából fog állni, amibe a blokkot teherviselő elemként rögzítik, a futómű pedig az Öhlinstől, a fékek pedig a Brembótól származnak majd.

A gyártásra kész változatot várhatóan ősszel leplezik le.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.