Visszahívást rendelt el a Brembo

2020.05.06. 12:54

A Brembo világszintű visszahívási akcióba kezdett, ugyanis bizonyos fékbetéteinél, amelyet közvetlenül a motorgyártóknak szállított, mint gyári alkatrészt, kiderült, hogy használat közben veszélyessé válhatnak.

Az egész hátterében a fékbetét anyagának a hibája áll, egészen pontosan a felhasznált nikkel mennyisége jelenthet gondot. Ugyanis ettől a betét kopórétege porózussá válhat, így lehetőséget biztosít, hogy a nedvesség és a páratartalom befolyásolja a fékbetétek teljesítményét. Ezen felül a nedvesség korróziót okozhat, amitől a kopóréteg akár le is válhat a rögzítőlemezről, ami pedig tragédiához is vezethet.

Azok a gyártók, akik az érintett betétekkel szerelt motorokat értékesítették, értesítik a tulajdonosokat, hogy menjenek szervizbe, ahol díjmentesen cserélik a hibagyanús alkatrészt.

A hírek szerint a Brembo a Triumph-nak és a Ducatinak adott el a hibás fékbetétekből.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.