A Petronas-nál Rossi helyett inkább egy fiatal tehetséget szeretnének

2020.05.07. 09:25

A Yamaha Petronas SRT főnöke, Razlan Razali a rajongók kérdéseire válaszolva elmondta, hogy a csapat a fiatal tehetségekre koncentrál, és még nem tárgyaltak a Yamahával arról, hogy Valentino Rossi náluk vezessen le.

e-6582.gallery full top fullscreen

A válaszából az derült ki, hogy egyáltalán nem törekszik arra, hogy Rossi náluk menjen 2021-ben - igaz, ez a kör még nincs lefutva, elvileg július-augusztus magasságában tudnak nekilátni a tervezésnek, amikor a szezon remélhetőleg újraindul.

Korábban úgy szólt a hír, hogy Rossi idén megnézi, hogy mennyire versenyképes, és annak függvényében dönt arról, hogy visszavonul, vagy marad még a GP-ben. A gyári csapatból viszont kiszorult, de a Yamaha biztosította, hogy ha folytatja, gyári technikát biztosítanak neki egy szatellit csapatban.

Ennek ellenére úgy néz ki, hogy a Yamaha szatellitalakulatánál, a Petronas-nál inkább Xavi Vierge-t hoznák fel a Moto2-ből a MotoGP-be.

e-6248.gallery full top fullscreen

Kérdéses az is, hogy mi a Petrona hosszútávú terve Franco Morbidellivel - 2019 úgy indult, hogy ő a csapat elsőszámú pilótája az új fejlesztésű motorral, aztán mégis Quartararo teljesített jobban a szezonban, és ő kapta 2021-re a gyári szerződést.