Akár már idén bemutathatják a Honda CBR600RR-R-t

2020.05.08. 11:07

A friss pletykák szerint a Honda CBR600RR-R-t már októberben bemutathatják - ez egyaránt jelentheti a kölni Intermotot és a MotoGP egyik fordulóját is (pl. a thai futamot). A gyárak leállása és úgy általában az egész iparágat átlengő bizonytalanság miatt egyiket sem venném készpénznek.

cbr600abs 32

A MotoGP ugyan lehet, hogy a nyár közepén újraindul, legalábbis Európában, de a kontinensek közti utaztatás még továbbra is vita tárgyát képezi, senki nem tudja, mi lesz októberben, novemberben vagy decemberben.

A thaiföldi GP egy furcsa választás lenne a Honda számára, ugyanis ha tényleg készül CBR600RR-R, akkor az jó eséllyel a legdrágább 600 köbcentis sportmotor lesz, amit valaha láttunk - és nem valószínű, hogy majd pont Thailföldön adnak el belőle tömegesen, vagy úgy általában Dél-Kelet-Ázsiában. A típus fő piaca Japán, Európa és az Egyesült Államok lesz, még ha ezeken a helyszíneken sem számíthatunk tömeges értékesítésre.

A bizonytalan helyzet miatt nem tudni, hogy milyen projektek zuhannak kútba: a gyártók is eltérően reagálnak, valahol a 2008-as és 2009-es visszaesésre készülnek, míg máshol úgy számolnak, hogy nem lesz érdemi bezuhanás, ezért a fejlesztésből sem vesznek vissza.

Viszont arról, hogy milyen projekteket fújnak le nemsokkal a célvonal előtt, a közönség soha nem fog értesülni - tehát nem tudjuk, hogy mi lett a sokat emlegetett RVF1000-rel, és szintén bizonytalan, hogy milyen sorsra jut a CBR600RR-R.