Aktív aerodinamikát kaphat a Piaggio MP3?

2020.05.18. 12:10 Módosítva: 2020.05.18. 12:10

A Piaggio által benyújtott szabadalmak szerint előfordulhat, hogy az MP3 következő generációjánál aktív aerodinamikai elemek bukkanhatnak fel, egészen pontosan szárnyak.

A szabadalmi rajzokon az első burkolat két oldalán egy-egy szárny látható, ráadásul a most futó aerodinamikai elemeknél ez még egy lépéssel tovább megy, hiszen aktív. Ez azt jelenti, hogy a szárnyak pozíciója a motorkerékpár mozgásától, sebességétől függően változik.

Állítólag 50 km/h tempótól kezdenek működni, segítve a kanyar megkezdését és a kigyorsítást, jelentsen ezt bármit egy ingázós robogó esetében. A szárnyak képesek azonos és eltérő irányba is mozogni.

Bár a Piaggio az egyik nyugat-európai slágertermékén, az MP3-on mutathatja be ezt a megoldást, nagyon valószínű, hogy aztán a cégcsoport sportos modelljein is felbukkan majd, például az RSV4-en és a Tuono V4 1100-on.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.