Pajtából előkerült motorokat árvereztek

2020.05.19. 08:27

Huszonkét motor került a hónap elején kalapács alá, érdekességük, hogy ezeket egy pajtában találták, ahol sokáig elfeledve hevertek. A lista legfontosabb és legérdekesebb tétele egy 1921-es, V2-es Royal Enfield volt, míg a legrégebbi egy 1911-es, oldalkocsis Bradburry volt.

A motorokon kívül rengeteg relikvia is előkerült, például a Man TT útjelző tábláiból álló gyűjtemény, amelyet a Man-szigeti múzeumnak adtak el 7,5 millió forintért. Volt még egy Manx Norton váz is, amely ugyan felújításra szorul, de így is adtak érte négy millió forintnyi font sterlinget.

Az aukció másik sztárja egy Rob North Trident replika volt - a soros háromhengeres, 750-es blokkja egyezik a TT-jével.

Az árverés online zajlott, a Charterhouse aukciós ház vezetője azt mondta, hogy 35 éve van a szakmában, és ez volt az első aukció, amely zárt ajtók mögött zajlott, ennek ellenére sikeresnek minősítette, ugyanis sok tételre gyorsan és agresszívan licitáltak a világ minden részéről, óriási volt az érdeklődés, több mint 5000-en regisztráltak be az árverésre.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.