Nardóban tesztelték a Ducati V4 Superleggerát

2020.05.20. 15:00

Az olasz motorgyártók lassan visszazökkennek a szokásos munkamenetbe, a Ducatinál például folytatták a Superleggera V4 finomhangolását - és ennek keretein belül kivitték Nardóba a VW csoport körpályájára, hogy megnézzék, mit tud tartósan a végsebességen hajtva. A Superleggera V4-nél 158 kilóra 224 lóerő jut, és hogy mindez megfelelően érvényesüljön, a komoly aerodinamikai csomagot fejlesztettek hozzá.

2020-Ducati-Superleggera-V4-02-scaled

A nardói körpályát még a Fiat építette, és egy 12,6 kilométer átmérőjű gyűrűről van szó, amelyet meg is döntöttek, így kb. 250 km/h-ig nem is kell mozdítani a járművek kormányán. Ha a nagysebességű teszten mindent rendben találtak, akkor a jövő héten el is kezdődhet a Superleggera gyártása - mármint "gyártása", hiszen egy 500 darabos sorozatról beszélünk, és naponta körülbelül öt darabot raknak össze.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.