Csatát nyert a Piaggio egy Vespa klónnal szemben

2020.05.26. 15:08

A Piaggio Group az Európai Unió szabadalmi hivatalával együtt lépett fel egy kínai gyár ellen, akik lényegében a Vespa Primavera klónját akarták behozni. Az ügy a 2019-es EICMA-n pattant ki, amikor a Piaggio nyomására eltávolították az egyik Vespa klónokat mutogató kínai kiállítót.

Az eredeti
Az eredeti

Az olaszok megnyerték a csatát, az EU szabadalmi irodája betiltotta a kínai másolat forgalmazását, mondván, jogellenesen használták a Vespa formatervét. A háborúnak viszont ezzel egyáltalán nincs vége, ez ugyanis csak az európai forgalmazásra érvényes - a világ többi részén ugyanúgy kereskedhetnek vele.

A Piaggio mostanában különösen érzékennyé vált a másolásokra, az elmúlt két évben több mint 50 alkalommal léptek fel a védjegyeiket vagy a formatervezési mintáikat jogtalanul használókkal szemben.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.