150-ből 1: Aprilia RSV Mille SP

2020.05.27. 13:57

Mindössze 150 darab Aprilia RSV Mille SP készült, ez volt ugyanis az olaszok homologizációs modellje a világbajnokságra, nemrég pedig elárverezték az egyik példányt.

Az RSV Mille SP-t 1999-ben mutatták be, azzal a céllal, hogy megnyerjék vele Superbike VB-t - végül csak harmadik és negyedik helyekre voltak jók, de ez akkoriban is csodaszámba ment, annyira erős volt akkor a Honda és a Ducati jelenléte a sorozatban.

A Mille SP-be (SP = Sport Production) a 60 fokos hengerszögű V2-es rövid löketű verziója került, melynek a fejlesztésében a Cosworth segített. A Mille SP ezen kívül karbon idomokkal és speciális kipufogórendszerrel rendelkezik - az eladásra kínált darab egyébként a 150-es szériából a 12. darab.

A motor első tulajdonosa maga az Aprilia volt, aztán a kipufogóiról híres Arrow vásárolta meg amolyan múzeumi darabnak. Mindössze 15 ezer kilométer van az órájában, és tökéletesen működőképes.

48 ezer Euróról indult a licit, gyorsan el is kelt - sajnos nem tudni, hogy végül mennyiért ment el.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.