Új sheriffje van a Pannónia-ringnek

2020.06.02. 14:31

Sebestyén Péter jelenleg a legmagasabban jegyzett magyar gyorsasági motorversenyző - a Supersport VB-n indul a Team Tóthtal, és a teljesen új motor és csapat ellenére is ígéretesen kezdett a szezonnyitón Philip Islanden - aztán jött a járvány, és törölték a futamokat. Örökké viszont nem marad el a VB, Péter is elkezdett edzeni a Pannónia-ringen, és közben új pályarekordot állított fel a Yamaha YZF-R6-os versenygépével.

Fotó: Guld Péter
Fotó: Guld Péter

Bár a rekord annyiban nem hivatalos, hogy versenyen kívül futotta, az 1.53.59-es köridővel nyugdíjazta Andrea Merklau 2011-ben beállított 1.53.667-es rekordját, melyet Meklau egyébként egy K6-os GSX-R1000-rel futott.

„Úgy érzem, hogy remek munkát végeztünk a csapattal a teszteken, amit ez kitűnő köridő is mutat. Már egész jól összeszoktam a motorral, de ami a legfontosabb, hogy találtunk olyan beállítás változtatásokat a motoron, amik nagyon jó iránynak tűnnek az előttünk álló szezonra. Nem állunk meg, sok feladat áll előttünk még, de végre azt érzem, hogy egy ilyen nehéz szituáció ellenére nem lemaradunk a vetélytársakhoz képest, hanem előnyre tudtunk szert tenni. Bár odébb vannak még a versenyek, sok apró cél lebeg előttünk, amit szeretnék még elérni ebben az időszakban, hogy a lehető legjobb formában álljunk oda a rajthoz legközelebb. Köszönöm szépen a csapatnak és a szponzoroknak a lehetőséget, hogy ilyen keményen dolgozhatok a céljaimért. Hálával tartozom a Pannónia-ring vezetőségének is, hogy biztosítják a helyszínt a tesztekhez, hiszen ilyen kiváló vonalvezetésű pálya remek a beállítások kipróbálásához. Őszinte leszek, rég volta ennyire boldog és elégedett!” - nyilatkozta a Péter.

Sebestyén Peti volt egyszer az Égéstérben, az adást itt tudod meghallgatni.