A legritkább utcai motornak ígérkezik a legújabb MV Agusta

2020.06.03. 09:43

A Brutale 1000 RR alapjaira épül a legújabb limitált kiadású MV, a Brutale 1000 M.L. A 200 lóerős nakedhez az ihletet a Brutale 910R Italia adta, amelyet a 2006-os világbajnok olasz labdarúgócsapat tiszteletére adott ki a gyár - a csapat tagjainak és az edzőnek pedig maga Claudio Castiglioni adott át egy-egy névre szóló darabot. Ezen felül az MV Agusta vezető tervezője, Adrian Morton a 2013-as Brutale 800 Italiaból és a Brutale Americából is elcsent pár ötletet, így született meg végül az M.L.

A kék-arany-fehér fényezés önmagában is ütnek, az aranyszínű váz, lengővilla és a kovácsolt alu kerekek pedig tényleg csodálatosan gusztusossá teszik a motort. A többi rész viszont szemre egyezik a Brutale RR-rel, így feltételezhetjük, hogy a csúcsteljesítménye 205 lóerő, a legnagyobb nyomatéka pedig 115 Nm.

De a lényeg nem is ez, hanem hogy mit is jelent az MV Agustánál az ultra limitált széria: az M.L.-nél ezt a sorszámból ki lehet találni: 001/001. Igen, egyetlen darab készül belőle, amiről a gyár ki is állítja az igazolást, hogy széria motor, egyetlen példányban. Mivel egyedi megrendelésről van szó, így árajánlatot is felesleges rá kérni, megvan a gazdája, az ő monogramja az M.L. - már csak az a kérdés, hogy ki lehet ő. Biztosat nem tudhatunk, de ha egyet lehet tippelni: a 2006-os világbajnok csapat edzője Marcello Lippi volt.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.