A Honda szerint a Hero lenyúlta a formai megoldásaikat

2020.06.04. 15:05

A Honda szerint minimum gyanús a Hero Dash elektromos robogó néhány részlete, a japánok szerint a motor fara, a lámpája és a fejidomja megegyezik a Honda Moove benzines robogó formájával, melyet már korábban levédettek.

A Honda kérvényezte, hogy a Hero elektromos járművekkel foglalkozó leányvállalata, a Hero Electric állítsa le a Dash gyártását, értékesítését és reklámozását. A Honda Moove amúgy nincs jelen az indiai piacon, a Hero Dash pedig tavaly jelent meg.

Bár a Dash villanyrobogó, ne valami high-end dologra gondoljunk, hanem egy olcsó, lassú és kis hatótávolságú igáslóra: a kb. 250 ezer forintos robogóba egy 250W teljesítményű motor került, amelyet 48 V-os, 28 Ah-s líthium akkucsomag táplál, egy feltöltéssel kb. 60 kilométert képes megtenni ideális körülmények között, a teljes töltés pedig négy-nyolc óra az áramforrás függvényében.

Honde Moove szintén nem egy kihegyezett versenytechnika, a 108 köbcentis, egyhengeres, kb. 8 lóerős blokkja a Vision 110-ből lehet ismerős.

A Honda az ügyben az indiai bírósághoz fordult, és megkérték a Herót, hogy válaszoljanak a vádakra.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.