Újabb retró motor épülhet a Yamaha MT-09-re

2020.06.08. 14:10

Most már biztos, hogy a 90-es évek is menő retró lett, erre utal az a hír is, amit a Young Machine hozott le, miszerint a Yamaha egy újabb retró modellt húzna fel az MT-09-re. A japán újság szerint ez nem a hetvenes évekből emelne át formajegyeket, mint az XSR, hanem a 90-es évekből, egyfajta modernizált FZS lenne. Egyelőre csak egy látványterv van róla, amelyet a Young Machine grafikusai készítettek.

mt09ym

Maga az ötlet jó, a retró modellekből úgy tűnik, bármennyit el lehet adni, gondoljunk csak a Suzuki Katana, a Kawasaki Z900RS és a Honda CB650 sikerére - egyáltalán nem rossz ebbe az irányba bővíteni a kínálatot. A kép alapján nem is kéne sokat módosítani egy ilyenhez a műszaki tartalmon.

Bár fontos, hogy a kép a Young Machine látványterve, az előrejelzéseik nagyon pontosak szoktak lenni, valószínűleg gyári források látják el őket információval, így nem fogok meglepődni, ha a következő években felbukkan egy hasonló prototípus valamelyik nagy kiállításon.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.