Márquez a TT-ről: "A motorozást élvezem, nem az életveszélyt"

2020.06.23. 07:43

Marc Márquez nem pörgött rá különösebben a Man TT-re, amikor a veszélyes közúti versenyekről kérdezte a GPOne újságírója, kifejtette, hogy bár mélyen tiszteli a TT-n induló versenyzőket, magát a versenyt nem szereti.

93-marc-marquez-esp dsc1130.gallery full top fullscreen

Bár egy időben a Man-szigeten is rendeztek GP futamot, és a motorversenyzés hőskorában a közúti és a GP versenyzés egyáltalán nem vált még szét olyan élesen, mint napjainkban, mostanra kialakult egy szakadék a pályaversenyzők és a közúti menők között, amelyet csak mostanában kezdenek újra áthidalni fiatal zsenik.

Márquez ki is fejtette, hogy őt miért nem vonzza a sziget, mármint nem csak mint indulót, hanem mint nézőt sem, azzal magyarázta, hogy őt nem szórakoztatja az, ha emberek az életüket kockáztatják.

"Szeretek szórakozni, élvezni a motorozást és keresni a határokat. A Man-szigetet viszont úgy látom, hogy ott az életedet teszed kockára. A motorozást élvezem, nem az életveszélyt."

A Man TT valóban a világ legveszélyesebb versenye, 1907 és 2019 között 151 versenyző veszítette ott életét. A MotoGP-ben az elmúlt húsz évben négy haláleset történt.