Az Apriliánál szívesen látnák Crutchlow-t

2020.07.14. 14:44

A Honda bejelentette, hogy Marc Márquez csapattársa 2021-től a KTM-től elcsábított Pol Espargaro lesz, míg a fiatalabb Márquez átkerül az LCR Hondához. Azt viszont nem jelentették be, hogy ki lesz a másik motoros az LCR-nél - az eddigi hírek szerint a japánoknak fontos, hogy Nakagami legyen az, míg a csapat tulajdonosa, Lucio Cecchinello inkább Crutchlow-hoz ragaszkodik.

Nem tudni, mi lesz Crutchlow sorsa, ha valakinek mennie kell az LCR-től, valószínűleg ő lesz az - emiatt sokan már az Apriliához igazolását látják. A BT Sportnak adott interjúban elmondta, hogy már három hónapja tudta, hogy ez lesz a helyzet, de motivált, ráaádsul a Philip Islanden futott második helye is jelzi, hogy továbbra is versenyképes. Az LCR-nél hat évet töltött, és mindhárom futamgyőzelmét ott szerezte.

Ha az LCR pénzügyi okok miatt Nakagamit választja, Crutchlow-nak nem marad sok választása, valamelyik Ducati szatellit csapatnál lehet helye (Pramac vagy Avintia, amennyiben Dovi nem hosszabbít), vagy az Apriliánál, ha fenntartják Iannone eltiltását. Miután Iannone az Aprilia új versenymotorojának az erényeit a saját érdemének állította be, csapattársa, Aleix Espargaro megsértődött, és valószínűleg ez a konfliktus állhat annak a hátterében is, hogy a spanyol kijelentette, hogy nagyon szívesen látná Cruchlow-t csapattársaként.