Visszatér az Aprilia a Superbike-ba

2020.07.15. 13:18

Az Aprilia visszatér a World Superbike-ba, legalábbis a 2020-as szezonra mindenképpen. Ez azért érdekes, mert az olasz gyártó az elmúlt tíz évben nagyon jól szerepelt a Superbike VB-n, 2010-ben és 2012-ben Max Biaggi, 2014-ben pedig Sylvain Guintoli szerzett nekik világbajnoki címet. 2015-ben indultak utoljára gyári csapattal (akkor még 9 márka volt a VB-n!), majd 2018 végén a Milwaukee Aprilia mögött álló Shaun Muir Racing is BMW-re váltott. Azóta nincs Aprilia a Superbike-ban, és a mezőny is öt gyártóra szűkült.

2016-Aprilia-RSV4-R-FW-world-superbike-spec-02

Viszont idén a Nuova M2 csapat egy RSV4-gyel állna rajthoz - eredetileg egy szabadkártyás indulás volt csak tervben, de a csonka, kizárólag európai pályákon zajló szezon miatt a több futamon is mennek majd.

Nuova M2 régi ügyfele az Apriliának, korábban az European Superstock 1000-ben mentek, majd a spanyol bajnokság Superbike kategóriájában indultak, ahol a pilótájuk, Christophe Ponsson tavaly bajnok lett.

Az induláshoz megkapták az Aprilia támogatását, Massimo Rivola személyesen bólintott rá, és biztosították a csapat számára a VB-s specifikációjú versenymotort.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.