Fótókon a kínai kis-Harley testvére

2020.08.05. 10:31

Megoszlanak a vélemények arról, hogy van-e szüksége a világnak egy kínában gyártott, háromszázötven köbcentis Harley-Davidson motorkerékpárra, de nagy valószínűséggel az ázsiai piac meg fogja kapni. Egyre közelebb kerülünk ugyanis a gyártható állapothoz.

qj350 1

A most kiszivárgott képeken a QJ350-es modell látható, ami a tervek szerint a Harley 350-es modelljének alapjául szolgál, továbbá talán Benelli logóval Európába is eljuthat. Érdekesség, hogy a motorblokk oldalán kivehető a Harley-Davidson Motor Company felirat.

Nem a legjobb minőségű kép, de egyértelműen kivehető a szöveg.
Nem a legjobb minőségű kép, de egyértelműen kivehető a szöveg.

A bejelentés óta folyamatosan érkeznek hírek a kis-Harelyról: az idei bevezetésről, a növelt lökettérfogatról, de ami a gyártásra leginkább hatással lehet: a Harley-Davidson vezérigazgató váltásáról is.

A végleges Harley modell valószínűleg egy ehhez hasonló, hagyományosabb kinézettel érkezik majd.
A végleges Harley modell valószínűleg egy ehhez hasonló, hagyományosabb kinézettel érkezik majd.

Ugyanis a korábbi vezető, Matt Levatich elkötelezett volt vállalat számára új piacok és irányzatok felé. Ennek köszönhető, hogy naked bike-kal, túraendúróval és háromötvenes kínai motorral tervezte bővíteni a kínálatot, meg persze elektromos csodabogarakkal.

Ezzel szemben az új vezérigazgató, Jochen Zeitz egy sokkal tradícionálisabb márkaarculatot igyekszik tartani, és eltolta az új modellek bevezetését. Azonban nem nyilatkozott egyértelműen a H-D 350 jövőjéről, és a Zhejiang Qianjiang Motorcycle Co., Ltd.-vel már megkötött megállapodásokból lehet, hogy túl késő kiszállni, ha ez egyáltalán Zeitz szándékában áll.