Jó hír az utcai motorversenyek szerelmeseinek: új TT indul jövő évtől!

2020.08.07. 12:19

A Man szigeti TT a világ egyik leghíresebb utcai motorversenye, nem véletlenül. Igazi kemény motorosok hihetetlen sebességgel száguldoznak utcai körülmények között (tehát bukótér zéró) életüket kockáztatva. Érthető, hogy emiatt rengeteg nézőt vonz a rendezvény évről évre. Ezt igyekszik meglovagolni az újonnan érkező Diamond Races az angliai Wight szigeten.

A sziget délnyugatra található Londontól, viszonylag közel Franciaországhoz is, így nagyon jó megközelíthetőség szempontjából. Az eseményt négy naposra tervezik, először pedig 2021 októberének közepén tartanák meg.

Londontól mindössze 3-4 órás autóútra található a helyszín.
Londontól mindössze 3-4 órás autóútra található a helyszín.

A pálya hossza 12,8 mérföld, azaz kicsit több, mint 20 kilométer. A hosszú partmenti - többé-kevésbé egyenes - szakaszon a szervezők várakozási szerint akár a 340 km/h-t is elérhetik a versenyzők, ami utcai körülmények között elég meredeken hangzik.

3.png

A Diamond Races Team nem titkoltan egy Man TT-hez hasonló színvonalú versenyt igyekszik összehozni, ami nekünk rajongóknak csak jó lehet. Az előkészületekben és várhatóan a lebonyolításban olyan nevek segédkeznek, mint a Man TT mindenható ura, Gary Thompson, TT versenyzők, mint Steve Plater és James Hillier, illetve Neil Tuxworth, aki 28 éven át menedzselte a Honda Racing Team-et miután visszavonult a versenyzéstől.

Kérdés, hogy egy olyan helyszínen, ahol semmi hagyománya sincs az utcai motorversenyeknek, menyire lehet felfuttatni egy ilyen rendezvényt. A szervezők szerint a versenyzők és a nézők is igénylik az új versenyeket, de vajon a helyiek mennyire fogják tolerálni a négy napig tartó száguldozást?

plater-hillier-parked