Elektromos túramotort épít Putyin kedvenc autómárkája

2020.08.19. 13:41

Az Aurus az Orosz Föderáció saját luxusmárkája, ilyennel jár Putyin, ilyenből tisztelegnek a tábornokok katonai parádén, és a semmiből gründolt luxusmárka most már nem csak luxusterepjárókban és -kisbuszokban gondolkodik, hanem motorkerékpárban is.

A hírek szerint 2022-re várható Aurus Escort nevű motorkerékpár rajzai az orosz szabadalmi hivataltól kerültek ki, és a képeken egy elektromos hajtású túramotor látható, oldaldobozokkal, állítható szélvédővel és lengőkaros első futóművel, mely leginkább a BMW Duolever rendszerére emlékeztet. Az akkupakk a mérete alapján legalább 14 kWh-s lesz, a villanymotor ereje pedig szíjhajtáson keresztül jut el a hátsó kerékre.

Az Aurus motorkerékpár-projekt legalább három éve indult, mégpedig állami támogatással, az első tanulmányukat 2017 novemberében mutatták be még IZS márkanév alatt, akkor még az IZS hagyományai szerint egy 150 lóerősnek mondott bokszermotor került a túracruiser külsejű járműbe.

Az elektromos Aurus motorról az orosz ipari miniszter még az év elején jelentette be, hogy 2022-2023 magasságában fog forgalomba kerülni.