Morbidelli szerint Zarconak fizetnie kell a hibájáért

2020.08.19. 13:42

A MotoGP hétvégi horrorbalesete körül továbbra is folyamatos a pezsgés, a többség Zarcót tartja felelősnek az ütközésért. A két motor a harmadik kanyarban, féktávon, nagy sebességgel ütközött, és a kb. 200-as tempóval tovább repülő motorok a kanyaron átvágva majdnem elsodorták Rossit és Viñalest.

zarco morib

Azóta kiderült, hogy Zarconak az esésben eltört a sajkacsontja, őt a mai napon műtik, és ha minden rendben van, akkor ismét rajthoz fog állni."Hétfőn megvizsgáltattam a jobb csuklómat, mert még akkor is fájt, és egy kis törést találtunk az egyik kéztőcsonton. Szerdán megyek Olaszországba műtétre egy olyan orvoshoz, aki nagyon jó kapcsolatban van a Ducatival, aztán jövök vissza Ausztriába. Ha az egészségügyi központ alkalmasnak ítél, és tudok motorozni, akkor indulok, de nem minden áron. A csapat dolgozik a motorkerékpáron, hogy készen álljon. Ha esik az eső, akkor az jó lesz, vizes pályán finomabban kell menni, kisebb terhelést kap a csuklóm." - nyilatkozta Zarco.

Közben Morbidelli jelezte, hogy szerinte Zarco a balesetért büntetést érdemel. Zarco a Ducati kiváló végsebességét kihasználva próbálta megelőzni az 1-es és a 3-as kanyar közötti szakaszon Morbidellit, majd fékezésnél behúzódott a Yamaha elé. A két versenyzőnek csütörtökön lesz jelenése a FIM embereinél, amelyben magyarázatot kell adniuk a történtekre, és ott fog kiderülni, hogy kap-e valaki büntetést az esetért.

Zarco kitart amellett, hogy vétlen volt az esetben, és ragaszkodik ahhoz, hogy ez egy sima versenybaleset volt, ezzel szemben Morbidelli szerint Zarconak fizetnie kell a hibájáért. "Úgy gondolom, hogy minden alkalom, amikor két versenyző elesik, az a szokásos gyakorlat, hogy azt versenybalesetnek hívjuk, és ezzel megoldódik az egész. De ez a versenybaleset 310 km/h-nál történt, és csak a szerencsén múlott, hogy egészben vagyunk. Valakinek felelnie kell a hibájáért" - nyilatkozta Morbidelli.