Csodálatos túramotort építettek a BMW R18-ból

2020.08.26. 10:29

A BMW folytatja az R18 bevezető kampányát, melynek a gerincét a gyár által megrendelt átépítések adják. A legújabbat, az eddigiektől merészen eltérő stílusú túracruisert az osztrák Bernhard "Blechman" Naumann jegyzi, és a stílusának megfelelően csodálatosan hullámzó lemezeket alkotott - Blechman egyébként építés előtt nem szokott látványtervet meg makettet készíteni, hanem első körben eltávolítja a motorról a nem kívánatos elemeket, míg eljut - az ő szavaival élve - a fehér vászonig, és onnan kezd alkotni, és mivel nincs részletes terv, az építés közben beugró ötleteket beépíti a motorba.

Az egyedi idomok az eredeti felfogatási pontokhoz kapcsolódnak, csak a legminimálisabb módon nyúlt hozzá a vázhoz, és az eredeti geometria megtartása némileg kötötte a kezét, de remekül megoldotta a feladatot, a forma egyszerre klasszikus és modern.

A BMW hagyományaira utal a finoman veséket formázó első lámpa és a fekete fényezésen futó fehér dupla pinstripe-ok. A különböző felületkezelések egyébként nagyon szépen váltakoznak, folyamatosan vezetve a tekintetet egyik érdekes részletről a másikra.

Blechmann és csapata rengeteg a rengeteg kézzel készült elem miatt - pl. az összes idomot kézi munkával domborították - 450 munkaórát töltöttek az építéssel.