Kémfotón a kínai Harley

2020.08.28. 14:31

A kínai közösségi médiában bukkant fel a Harley-Davidson 338R kiszivárgott képe - nem véletlen, hiszen a Benellit is birtokló kínai Qianjang Motornál készül az a Harley, amihez képest a Street 750 egy patinás amerikai VAS.

A 338-as Harley-t eddig csak renderelt képeken láttuk, most viszont ha teljesen nem is, de láthatjuk, miként fog kinézni a valóságban. A váz, a futómű és a soros kéthengeres blokk - tehát a műanyag idomokon kívül lényegében minden - egyezik a Benelli 302S-sel. A forma viszont legalább új, nem csak egy H-D logó került rá.

A 338R a More Roads nevű stratégia része volt, melynek az volt a lényege, hogy a Harley bővíti a kínálatát, és ez lett volna a belépő szint, kimondottan az ázsiai piacokra optimalizálva. Viszont azóta történt egy vezetőváltás, és most a Hardwire nevű stratégia váltotta a More Roads-ot, amelynek lényege, hogy a prémium üzletágra kell koncentrálni, a márka klasszikus hagyományait ápolva.

Eredetileg sem nagyon tervezték a 338-at Eurpába vagy Amerikába vinni, az új vezetőség pedig mindent megtesz, hogy a nyugati piacokon ne lakják le a márka imidzsét kínai motorokkal - szóval a 338 megmarad Kínának és Indiának.