Stuntridert igazolt az MV Agusta

2020.09.03. 14:21

Az MV Agusta erősen nyit az utcai motorosok irányába, ennek az egyik jele, hogy leigazolták francia stuntridert, Thibaut Nogue-t. A motoriparban nem példanélküli, hogy ilyen húzással csináljanak hype-ot az utcai modelleknek, a BMW például az F 800 R népszerűsítésére kötött szerződést az enduró- és stunt legenda Chris Pfeifferrel, a KTM a Duke 125 bemutatásához szerződött le Rok Bagorossal, és azóta már az osztrákok legfőbb influenszere lett a szlovén stuntos.

Nogues tehát gyári támogatást kap az MV Agustától, cserébe az MV Agusta eseményein rendeszeresen fel fog lépni. Ezekre a bemutatókra kapott egy, a célnak megfelelően átépített Brutale 800 RR-t és egy F3 800-at - a naked a forgolódós-lógatós trükkökhöz, a sportmotor a drifthez lesz jó. Az átalakítás többek között bukógombákat, kilépőket, spéci üléshuzatot, SC kipufogót, mart felniket, erősített lengővillát, nagyobb hűtőt, módosított végáttételt jelent.

Az MV Agusta mérnökei Nogues-szel egyeztetve lecserélték az ECU-t, Öhlins futóművet pakoltak a motor alá, és beépítettek egy STM kuplungot is, illetve módosították a villahidakat, valamint a hátsó fék működtetéséhez egy extra fékkart szereltek a kormányra.