KTM: új RC modell és egy kínai 750-es blokk

2020.09.07. 14:32

Befektetőknek készített prezentáció kapcsán indult el a találgatás, hogy mi lehet az a MotoGP-s színsémával felütött sportmotor a modellkínálatban: egy alaposan frissített 390-es lesz, vagy már az új 490-es platform első fecskéje?

Apró kép, így a hunyorgás nem is feltétlenül elég, jelentős képzelőerő is szükséges az elemzéshez. Az új szín egyből látszik, a KTM szatellit csapatának, a Tech3-nak a narancs-sötétkék színkombinációjában pompázik, és már az orra sem furcsa, hanem a mostani márkaarculatba jobban simuló. Bár egyáltalán nem vennék rá mérget, kicsivel valószínűbb, hogy egy frissített, Euro5-ös RC390 lesz - ezt az egyetlen első féktárcsára alapozom, ugyanis az eddigi kémfotókon, amelyeken a különböző 490-es modellek láthatóak - jellemzően a Duke és az Adventure -, azoknak elöl dupla tárcsaféke volt.

Az is kiderült, hogy azzal, hogy a KTM a 790-es modelljeit 890-re fejleszti, így létrejön egy lyuk a kínálatban, amelyet egy 750-es blokkal fognak betömni, amelyet a kínai CFMotóval közösen fejlesztenek. A KTM ezzel is merészen nyit a kínaiak felé, a 490-es platform mellett ez lesz a második, amelyet a kínai partnerrel közösen jegyeznek - ezekkel az MT-07, a Kawasaki Z650 és a készülő Triumph Trident ellen indulnának.