Képeken a gyártásra kész Bimota Tesi H2

2020.09.10. 08:33

Közeledik a Bimota Tesi H2 bemutatója, így nincs semmi meglepő abban, hogy már most kiszivárogtak a végleges változat fotói. Valószínűleg a cég menedzserei sem stresszelnek emiatt, hiszen a Tesi H2 nem sokat változott a 2019-es tanulmányhoz képest.

Ha nem lenne meg, miről van szó: a kisszériás különlegességekben utazó Bimotát a csőd széléről mentette meg a Kawasaki, és egyből be is jelentették, hogy a kompresszoros H2 blokkja köré épül a következő modelljük - és a Bimota Tesi sorozathoz hasonlóan ez is függőcsapszeges kormányzású, lengőkaros első futóművet kap.

A blokkot nem is babrálták, a feltöltött négyhengeres 228 lóerős, ram airrel együtt 238-at tud, és érdekesség, hogy minden olyan alkatrésze, ami a homologizációhoz kell (irányjelzők, emisszióval összefüggő elemek, visszapillantók, kezelőszervek, műszerfal stb...) a Kawasakitől jönnek, a Bimotára meg maradt minden más, például a váz, a futómű, a dizájn. Ez a megközelítés nyilván sokat segített az olasz márkának abban, hogy ilyen rövid idő alatt elkészüljenek a gyártásra kész motorral. Állítólag már októbertől megvásárolható lesz, nagyjából 23 millió forintos áron.