Megint megpróbálkozik a Peugeot a motorgyártással

2020.09.15. 15:14

Amióta a Peugeot robogós részlege a Mahindrához került, nagy volt csönd - eddig, ugyanis előálltak egy új háromkerekűvel. Az új Peugeot Metropolis fő ellenfele a Tricity 300 és a Piaggio MP3 lesz.

Bár nálunk nem kifejezetten népszerű ez a műfaj, Nyugat-Európában rengeteget adnak el belőlük, és várhatóan még többet fognak a jövőben, a Yamaha és a Piaggio egyaránt a szegmens növekedéséről számolt be az elmúlt években.

A korábbi, 2014-ben bemutatott Metropolis-hoz képest az új lényegesen jobban néz ki, az élesebb vonalakkal figyelemfelkeltő jelenség lett.

Az új külső alatt a technika inkább csak frissítettnek számít, a korábbi 400-as blokkot hozzáigazították az Euro5-höz, más csoda nem történt, a teljesítménye 35 lóerő, a végsebessége pedig 140 km/h, amellyel már autópályára is bátran fel lehet hajtani.

Azzal, hogy a Mahindra végre elkezdett foglalkozni a Peugeot robogókkal, újra felreppent a pletyka, hogy beindítják rendesen a fejlesztést, és hamarosan motorokat is gyártani fognak. A szóbeszédhez a táptalajt a 2018-as Párizsi Autószalonon bemutatott tanulmány adja, a 300 köbcentis Café Racer, amely akár piacképes modell is lehet, mind az ázsiai, mind az európai piacon.