A tanulmányhoz képest szinte semmit nem változott a gyártásra kész Husqvarna Norden

2020.09.17. 08:57

Husqvarna Norden tanulmány tavaly év végén robbant, a különleges stílusú túraenduró körül akkora volt a nyüzsgés, hogy a projektet azonnal előre vették, és olyan ígéretes dolgokat dobtak miatt félre, mint a 890 SMT. Gőzerővel dolgoztak rajta, és mostanra lényegében készen van, erről tanúskodik az alábbi kép, mely egy kereskedőknek szóló prezentációból származik - és jó hír, hogy ez alapján a végleges változat ugyanolyan vagányul néz ki, mint a tanulmány. Lényegében csak a homologizációhoz szükséges részletek változtak.

husqvarna-norden-finished

A műszaki oldalba nem is nagyon volt mit belenyúlni, hiszen az a KTM 790 Adventure-rel rokon, annyi eltéréssel, hogy a Nordenbe már a 889,5 köbcentis blokkot építik be, amit a 890 Duke R-be is tettek, illetve ez kerül majd a KTM 890 Adventure-be is.

A 21-es első és a 18-as hátsó kerék jó terepképességeket ígér, amihez állítható WP futómű jár majd, így ezzel a felállással már inkább a Triumph Tiger 900-hoz fog közelebb esni, mintsem a Yamaha Ténéré 700-hoz.

Olcsó nem lesz, az árát a KTM-ek fölé fogják belőni, tehát aki jövőre egy ilyet tolna be a garázsába, annak bele kell mélyen nyúlnia majd a zsebébe, ha tippelnem kéne, legalább 4,5 millióról fog indulni az árazás.