MV Agusta alapokra épít sportmotort vagy csúcs nakedet a Benelli

2020.09.18. 16:41

A Benelli kapcsán mostanában nem túlzás modellinvázióról beszélni, ugyanis a Kínából származó előzetesek alapján új túraenduróval, sportmotorral, szupernakeddel és egy új négyhengeres blokkal is készülnek, ami köré építettek valami durvát.

Az egyelőre csak SRT500 néven emlegetett új túraenduró ott folytatná a történetet, ahol a TRK 502 abbahagyta - abban a mezőnyben indulna, ahol jelenleg a CB500X és a KTM 390 Adventure a sheriff. Bár az SRT500-ról eddig csak a kínai anyacég saját márkás típusaként esett szó, nem kell nagy fantázia ahhoz, hogy Benelli logóval is el tudjuk képzelni.

A másik újdonság SRB 750 néven fut, amely Benelliként TRK 800 néven érkezhet majd - ez már egy masszívabb túraenduró, egy ligával feljebb, de nem igazán tudni, hogy milyen műszaki tartalommal - a KTM 790 Adventure és a Triumph Tiger 900 mezőnyében már ugyanis alapnak számít a fullos elektronika.

Ezek mellett két nakeddel is előállt a QJ Moto, és bár mindkettő egy új soros kéthengeres blokkot használ, a váz eltérő - az egyik egy modern, agresszív motor, míg a másik egy klasszikusabb darab, kimondottan MV Agusta stílusú lámpával - véletlen? Aligha, mindjárt kiderül, miért.

Az új négyhengeresük ugyanis igen hasonlít az előző MV Agusta Brutale blokkjára, ami nem véletlen, ha minden igaz, akkor az olaszok eladták a kínaiaknak a kifutott modell jogait és gyártószerszámait.

Innentől már csak az a kérdés, hogy mit kezdenek vele a távol-keleten, sportmotort vagy szupernakedet építenek köré? Nem kell sokat várni a válaszra, hiszen már kiraktak róla egy előzetes képet, ami szerint már csak a zöld leplet kell lerántani róla.