Alkut kötött az MV Agusta a kínai QJ Motorral

2020.09.22. 12:41

Az MV Agusta és a kínai QJ Motor közös jövőjéről már írtunk - akkor éppen a QJ által használt, kifutó szériás MV Agusta négyhengeres kapcsán, most pedig további részletek derültek ki a két cég együttműködéséről.

Az aktuális MV Agusta Brutale 1000 RR
Az aktuális MV Agusta Brutale 1000 RR

A kínaiak az olasz fejlesztések használatáért cserébe első körben átvették a márka kínai forgalmazását, első körben hét dedikált MV Agusta kereskedést nyitnak, majd további 21-et a következő 12 hónapban.

Az MV Agustánál abban bíznak, hogy a QJ segítségével öt éven belül lekörözik a Ducatit a kínai eladásokban - egészen pontosan úgy fogalmazott a vezérigazgató, hogy ők lesznek az első számú olasz prémium márka az ázsiai régióban, amit nagyon nehéz másként értelmezni.

Cserébe - mármint azon kívül, hogy a QJ nyilván keres minden egyes eladott MV Agustán - odaadták a kínai gyárnak az előző Brutale 1000 RR blokkjának a gyártószerszámait és gyártási jogait, és a kínaiak már építettek is köré egy új sportmotort vagy supernakedet. És nem kizárt, hogy az olaszok további platformokat is át fognak adni az üzletfeleiknek.