A Honda hazai pályán verné meg a Royal Enfieldet egy retró motorral

2020.10.01. 12:29

A Honda az indiai piacra készítette a H'Ness CB350-et, amellyel direkt a Royal Enfield ellen indul csatába. A H'Ness (béna név, a honess angolul azt jelenti, hogy dicséret hopp, itt debil voltam, többen jeleztétek, hogy a Highness lesz a helyes megfejtés. Ami szintén béna név) első pillantásra egy lekicsinyített CB1100-nak tűnik, egy klasszikus retró gép, csak éppen a lehető legegyszerűbb technikával.

Ne is keressük benne a CB350 Four mechanikus finomságait, ez egy igásló, kő egyszerű levegős egyhengeres blokkal, egyetlen első tárcsafékkel, hagyományos villával, kétoldalra szerelt, minden állítási lehetőséget mellőző rugóstagokkal, olcsó, öntött felnikkel. Viszont került rá ledes fényszóró, üzemmódkapcsoló, bluetooth connectivity és hangvezérlés - igaz, ez utóbbi kettő haszna nem teljesen világos.

A típus két változatban lesz kapható, lesz egy DLX és DLX Pro (a DLX minden bizonnyal a Deluxe rövidítése).

A H'Ness-t dedikáltan az indiai piacra tervezték, hogy bírja az ottani mostoha körülményeket, de egyelőre nem zárták ki, hogy idővel máshol is forgalmazzák majd. Indiában nagyjából 800 ezer forintnak megfelelő helyi pénzért lehet hozzájutni. Ha valamiért úgy döntenének, hogy megpróbálkoznak vele Európában is, várhatóan nálunk sokkal drágább lesz, hiszen át kell alakítani úgy, hogy megfeleljen az itteni előírásoknak.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.