A Dainese felvásárolta a TCX-et

2020.10.02. 11:13

A Dainese felvásárolta egy konkurensét, a csúcsminőségű motoros csizmákat gyártó olasz TCX-et.  A Dainese Group (amihez az AGV sisakgyártó is tartozik) ezzel megerősíti a helyzetét a motoros lábbelik piacán, és ezzel a későbbiekben rendelkezésükre áll a TCX összes biztonsági fejlesztése és szabadalma.

Rá is írták, mire kell használni
Rá is írták, mire kell használni

A Dainese eddig is gyártott remek motoros cipőket és csizmákat, egyedül az offroad szegmensből hiányoztak. A TCX felvásárlással viszont már ott is jelen lesznek, és ezzel egy újabb fronton versenyezhetnek az Alpinestars-szal.

A TCX története 1999-ben indult még Oxtar néven, de az Alpinestars ellen elveszítettek egy pert - az Alpine-t zavarta az Oxtar hangzása és a logójukban elhelyezett csillag. 2008-ban ezért nevet kellett váltaniuk, azóta TCX néven futnak.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.