Kis túraendurót készíthet a Honda és a Yamaha

2020.10.02. 11:13

A japán gyártók ügyeiben rendszeresen jól értesült Young Machine magazin arról ír, hogy a Yamaha és a Honda egyaránt egy kis túraendurón dolgozik, mégpedig a 250-300 köbcentis szegmensben.

CRF1100 Africa Twin
CRF1100 Africa Twin

A műszaki alapok mind a két gyártónál adottak, a Hondánál a CRF250 Rally-ra építhetnek egy kis Africa Twint, lényegében csak a külsejét kell átszabni, hogy megfeleljen az aktuális arculatnak.

Ténéré 700 Rally
Ténéré 700 Rally

A Yamaha sem áll rosszul, bár nekik többet kell dolgozniuk, hogy az MT-03 és az YZF-R3 műszaki alapjait túraendurósítsák, viszont a 321 köbcentis, kéthengeres blokk a 40 lóerő feletti teljesítményével sokkal piacképesebb lehet Európában, mint a teljesítményben igen csak harmatos CRF.

A 250-es Africa Twinről eddig még nem érkezett semmi hír, a Ténéré 300 körüli pletykákról vsizont már pár hete mi is írtunk.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.