Öt éve tűnt el az egyik Drysdale V8, és azóta sincs meg

2020.10.02. 09:15

Most már öt éve, hogy elloptak Melbourne-ből egy Drysdale V8-at. Ez egy eszméletlen ritka motor, melyre célzottan mentek a tolvajok, a garázsból csak ezt vitték el, szinte biztos, hogy megrendelésre dolgoztak. Írtunk is az esetről, és a motor azóta sem került elő.

Vélhetően gyorsan kicsempészték Ausztráliából, és egy másik földrészen került egy eldugott gyűjteménybe. A motort építő Ian Drysdale és a jogos tulajdonos azóta is keresik, és kérik, hogy ha bárki látta, jelentkezzen - nem tartják kizártnak, hogy a becstelen tulajdonos megmutatta valakinek, vagy akár elvitte egy óvatlan próbakörre. Szóval akár tudhat róla még valaki.

A Drysdale 1000-ből legfeljebb öt darab létezik, egyenként nagyjából 100 ezer dollára becsülik az értéküket. Bár a motorok sok eleme más szériagépekből származik, a blokk nagyon sok érdekes műszaki megoldást tartalmaz, például a 180 fokos flat-plane főtengelyt, amellyel összefűzték a két YZF600 hengersort egy egyedi karterrel.

A kuplung és a váltó az YZF1000-ből származik, az hengerek etetését 39-es Keihin karbikra bízták, az elektronikát a Motectől szerezték be, a rugóstagot pedig az Öhlinstől. A motor teljesítménye 154 lóerő 12 000-es fordulaton, a tömege 210 kiló, a végsebessége pedig 270 km/h.

Talán egyszer előkerül.