Halálos versenybalesetet szenvedett a sokszoros gyorsasági rekorder

2020.10.05. 13:26

A hétvégén Zef Eisenberg az elvingtoni repülőtéren halálos balesetet szenvedett egy alaposan tuningolt Porschéval, mellyel tavaly 338 km/h-val hasított a Pendine-i homokban.

Zef-Eisenberg

A balesetet követő vizsgálat még nem zárult le, és egyelőre kevés információ derült ki róla. Állítólag a Porsche a futam végén nagy sebességgel letért a kifutópályáról. Eisenberg egyébként a motoros sebességi rekordjaival lett híres, amelyekhez volt turbós Hayabusája, V8-as Hayabusája és egy gázturbinás motorja is, mellyel 370 km/h-val is száguldott már.

Ugyanezen a pályán 2016-ban már volt egy súlyos balesete, akkor 11 csontját törte össze, köztük a medencéjét is, és egy évig tartott a felépülése.

Zef Eisenberg tartja a Pendine Sands-i homokon a Flying Mile rekordját, és a turbós Hayabusájával a Guiness Rekordok könyvébe is bekerült 2015-ben.

Az elvingtoni repteret régóta használják sebességi rekordokhoz, 2006-ban itt törte össze magát Richard Hammond is egy sugárhajtású autóval.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.