Jön a 40. évfordulós R 1250 GS és Adventure

2020.10.05. 13:28

Furcsa is volt, amikor nyáron csak az F 750 GS, F 850 GS és az F 850 GS Adventure-ből mutatott be a BMW évfordulós modellt a GS sorozat 40. születésnapját ünnepelve. Most viszont teljes a kép, a bokszerekkel kivárták az őszt, és leleplezték az R 1250 GS és Adventure ünnepi szériáját, amihez egy óvatos facelift és tartozik.

A GS Rallye stílusában készülő modellek sárga-fekete-ezüst dekorral készülnek, illetve akinek ez túl hivalkodó, választhatja őket feketében is (Triple Black).

A legfontosabb technikai újítás, hogy megjelenik a kanyarfényszóró a GS-en, és nem kiegészítő lámpaként, hanem a fő fényszóró fordul a kanyar felé. Ezen kívül belekerül a hazakísérő fény, ami a leállítás után még pár másodpercig rajta hagyja a világítást.

Ezen felül mind a GS, mind az Adventure változat alapból megkapja az ABS Prót és a Hill Start Controllt, melyek eddig feláras extrák voltak. Ezen felül jár hozzá a fűthető markolat és USB kivezetés is, illetve felkerül a választható opciók listájára az ülésfűtés is.

A műszaki tartalmat nem módosították, a 1254 köbcentis ShiftCam blokk érintetlen, továbbra is 136 lóerőt tud 7750-es fordulaton, de bekerült egy Eco mód, melytől némileg eltompulnak a motor reakciói, hogy kedvezőbb legyen a fogyasztása.