Bizonytalan a Man TT és a Macau GP jövője

2020.10.06. 15:53

Bár a motorversenyek újraindultak, egyelőre vagy látogató nélkül, vagy limitált nézőszámmal zajlanak, tehát messze vagyunk attól, hogy azt mondhassuk, visszatértünk a normál kerékvágásba. Pillanatnyilag úgy néz ki, hogy a jövőre is ebben a mederben fognak folyni a motorversenyek, beleértve a közúti futamokat is.

6I0T6565

A Man-szigeti TT ügyében a következő hónapokban kell döntést hozniuk a szervezőknek - ott a helyi közösségben hatalmas károkat okozhat a behurcolt vírus, a másik oldalról viszont a csapatok verseny nélkül folyamatosan veszteséget termelnek, illetve a sziget gazdaságának is meghatározó eleme a Man TT generálta turizmus.

A döntéshozók nincsenek könnyű helyzetben, hiszen még idén meg kéne mondaniuk, mi lesz 2021 júniusában.

A Macau GP hasonlóan kétséges, miután a legtöbb versenyző jelezte, hogy a jelenlegi körülmények között nem hajlandóak a helyszínre utazni, nem vállalják a tengeren túlról érkezőkre váró 14 napos karantént, amit a szállodai szobájukban kéne tölteniük, ugyanúgy, mint a csapatok személyzetének - ami egyébként a korlátozások miatt legfeljebb öt főt jelenthet, ami jelentősen kevesebb, mint a korábbi években megszokott.

ian-hutchinson-michael-rutter-macau-gp-GCS

Ezen felül az sem hozza meg az indulók kedvét, hogy a versenyről hazatérve jó eséllyel újabb két hét karantén várna rájuk. Tehát ha ezek jövőre nem változnak, a legendás meghívásos verseny elmarad.

A Macau GP szervezői megértik a versenyzők álláspontját, és ha elmarad a futam, akkor fontolóra veszik egy pótverseny szervezését, jelentsen ez bármit is.