Gyári pályaváltozat készül az Aprilia RS 660-ból

2020.10.07. 10:43

Tommaso Marcon, az Aprilia tesztpilótája rakott ki egy képet Instagramra, amelyen az Aprilia RS 660 pályaváltozatával pózol.

A MotoE-ben versenző Marcon a fotón az RS 660 Trofeóval látható, melyre a coming soon... feliratot tették, jelezve, hogy hamarosan előállnak a hivatalos bejelentéssel.

Úgy tűnik, hogy a Trofeo a közúti modell lecsupaszított változata, lámpák, tükrök, rendszámtartó nélkül, egy minden bizonnyal betyáros hangú SC Project kipufogórendszerrel, állítható lábtartóval és pályaidommal.

A hivatalos bejelentésig csak találgathatunk a műszaki tartalomról, például a motor teljesítményéről - gyárilag 100 lóerő, de nem gondolnám, hogy a pályaváltozat sokkal több lenne.

Az RS 660 Trofeóval terveik vannak, az olasz sajtóban arról olvasni, hogy az Aprilia egy saját versenysorozatot indít majd a típusnak, ami a már futó RS 250 SP-nek is kiírt sorozatnak lenne a királykategóriája.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.