Visszavonul a Man TT-n körrekordot jegyző Smiths Racing

2020.10.15. 16:33

Hiába állhattak fel számos alkalommal a Man TT és a Brit Superbike Bajnokság dobogójára, a Smiths Racing kiszáll a motorversenyzésből , a családi kézben lévő csapat nem folytatja. Náluk versenyzett Peter Hickman, aki megújította a Man TT-t a modern versenyzői stílusával, és állított be új körrekordot.

6I0T6916

"Nagyon sok sikert értünk el, de most családként és vállalkozásként új irányt vennénk, másra szeretnénk koncentrálni" - nyilatkozott Rebecca Smith, a csapat tulajdonosa.

A csapat 2010-ben mutatkozott be a brit Supersport Bajnokságban, és már az első szezonban dobogós helyet tudtak szerezni, ami a Triumph hivatalos támogatását hozta magával, majd később kétszer megnyerték bajnokságot, először 2012-ben Glen Richards-szal, majd 2014-ben Billy McConnellel. A superbike kategóriába 2015-ben léptek fel, majd 2017-ben igazolták le Hickmant, aki abban az évben a negyedik helyen végzett.

6I0T5953

Hickman a legjobb választásnak bizonyult, nyert a TT-n, a Manx GP-n, az Ulster GP-n és a Macau GP-n, 2018-ban pedig a TT-n máig megdöntetlen körrekordot állított be.

Hickman közben bejelentette, hogy 2021-ben ott lesz a BSB-ben, de egyelőre nem nyilvános, hogy melyik csapattal a háta mögött.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.