Itt a lehetőség, hogy legyen egy saját Brittened!

2020.10.28. 15:18

A motorkerékpárgyártás történetében nagyon sok zseniális és megosztó konstrukció készült, amit sokan az egekig magasztalnak, mások pedig utálnak. Na a Britten V1000 nem tartozik közéjük. Az csak zseniális. Egy minden motoros által vágyott tárgy. És most végre te is vehetsz egyet az eredeti árhoz képest fillérekért. A frissen piacra dobott összeépíthető makett 1:12-es méretarányú, szóval motorozni mondjuk pont nem lehet vele.

De legyünk őszinték! Ha lenne egy eredeti, működő Brittened, mennyit motoroznál vele? Hát nem sokkal többet, mint a makettel. Nézegetni / mutogatni pedig ezt is érdemes, hiszen a jellegzetes kipufogó, első futómű és úgy alapvetően az egész menőségi faktort kimaxoló külső megegyezik a nagytesóval.

IMG 1776

És hogy mennyibe fog kerülni? Hát ez még titok. Tíz évvel ezelőtt már piacra dobtak egy hasonló építőkészletet potom 300 dollárért (majdnem 100 ezer forint). Azonban a hivatalos kommunikáció szerint ez a mostani sokkal kifinomultabb lesz és fém alkatrészeket is fog tartalmazni, szóval drágább is lesz.

IMG 1784

Egy eredeti Britten V1000, amire ráülhetsz és motorozhatsz 250 ezer dollár feletti értékkel bír (kb. 77 millió forint), ez a makett pedig 1:12 akkora, de biztosan sokkal olcsóbb lesz, mint az ár egy tizenkettede, tehát tuti megéri.

Ha pedig ragaszkodsz az eredeti mérethez, arra is van olcsóbb megoldás... a Legó!