A pletykák ezúttal az Apriliával hozzák össze Jorge Lorenzót

2020.10.30. 10:16

A MotoGP-ben pillanatnyilag a legérdekesebb pletyka, hogy Jorge Lorenzo jövőre az Apriliánál folytathatja. Miután tavaly a Hondától visszavonult, a Yamahánál kötött ki tesztpilótaként, és többen azt sejtették, hogy versenyzőként is visszatérne - ennek némileg alátett, hogy a Dorna a járvány miatt nem engedélyezte idén a tesztpilóták szabadkártyás indulását, csak a főállású pilóták helyettesítésére ugorhattak be - a Yamaha viszont ezzel sem élt, Rossi elkapta a covidot, Lorenzót mégsem állították be a helyére. Ezt a húzást többen azzal magyarázzák, hogy Lorenzót a portimaoi teszten mutatott gyenge szereplése alapján versenyképtelennek ítélték.

99-jorge-lorenzo-esp dsc2988.gallery full top fullscreen

Nagyon úgy fest, hogy a Yamaha 2021-ben már nem számít Lorenzo munkájára, de az Aprilia szívesen behúzná a spanyolt, hogy részt vegyen a fejlesztésben.

Ennek egyik előjele, hogy az olasz csapat bejelentette, hogy az Andrea Iannonét helyettesítő Bradley Smith-t a szezon utolsó három versenyére Lorenzo Savadorira cserélik, és várhatóan nem folytatják a munkát Smith-szel.

Jelenleg az Aprila az egyetlen csapat, ahol még nem biztos a jövő évi felállás, ugyanis még várják a döntést, hogy Iannone visszatérhet-e, vagy a doppingvétsége miatt vége a karrierjének.

Ha Iannone nem lehet ott 2021-ben, valószínűleg Cal Crutchlow érkezhet a helyére, ugyanis Andrea Doviziosoval állítólag nem tudnak megegyezni az anyagiakról - Dovit egyébként a Yamahával hozták mostanában össze a pletykák, lehet, hogy ott ő lesz jövőre a tesztpilóta.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.