Egy nagyon durva KTM 1290 Super Duke RR érkezik

2020.11.03. 13:04

Úgy néz ki, hogy az amúgy is vérfagyasztó KTM 1290 Super Duke R-rel az osztrákok még nem maxolták ki a témában lévő lehetőségeket, és hamarosan be fogják mutatni a 1290 Super Duke RR-t.

2020-KTM-1290-Super-Duke-R-02

Ez a mostani modell rommá extrázott, még betyárosabb változata lesz, ami még inkább a pályázók és a közúti rendetlenkedők igényeit tartja majd szem előtt.

A pletykák szerint 9 kilóval lesz könnyebb a rengeteg szénszálnak köszönhetően, például a motor teljes fara kompozitből lesz majd. Ezen felül kovácsolt alumínium kerekek kerülnek alá, alap lesz az Akrapovic kipufogó, illetve WP Apex Pro futóművet építenek be.

Arra számítok, hogy a Super Duke RR árban ott lesz a Ducati Streetfighter V4 S mellett, és ha csúcsteljesítményben nem is fogja felvenni az olasz négyhengeressel a versenyt, minden más szempontból oda lehet majd állítani mellé.

További pletyka, hogy az RR-ből mindössze 500 darabot terveznek gyártani - ebben a felállásban azt is meg lehet kockáztatni, hogy ez lesz az a modell, amit a teaserek alapján 2020-ra vártunk, külső gáztartályos futóművel, aerodinamikai elemekkel.

Mivel a KTM nem erősítette meg az RR létezését, így a bemutató időpontjáról sincs hír, de vélhetően a következő hetekben sort kerítenek rá.