Villanymotorokat kapnak a kínai rendőrök

2020.11.16. 14:48

A KTM kínai partnere, a CFMoto bemutatta az első teljesen elektromos modelljét 300GT-E néven, egyelőre rendőrmotorként, és ha hihetünk a körülötte lengő pletykáknak, a kínaiak egy új brandet is terveznek, kizárólag villanymodellekkel.

300GT-E hatótávolsága 150 kilométer, és a tervek szerint a rendőri változatok a nagyvárosokban futnának, ahol fontos a nulla emisszió. A 18 kW-os, folyadékhűtésű villanymotort líthium akksik táplálják, a hajtás pedig egy fogasszíjon keresztül jut el a hátsó kerékhez. A végsebessége 120 km/h, a töltési időről és az akkupakk méretéről nincs információ.

A rendőrségi kivitelen van rádiós adóvevő, navigációs rendszer és online kapcsolat az adatbázis-lekérdezésekhez. Ezen felül kulcsnélküli gyújtással, állítható szélvédővel és ledes fényekkel rendelkezik.

Elöl fordított villát használnak, a kerekek 17-esek, a lassítást ABS felügyeli. A hátsó kerék valószínűleg a kisebb ellenállás miatt ilyen vékony - illetve a 250-esekhez illő teljesítmény mellé nem is lenne indokolt a szélesebb gumi.

A tervek szerint november végén állítják őket szolgálatba.