Érdekes flat trackert készít az Aprilia Kínában

2020.11.30. 14:44

A Piaggio és a kínai Zongshen összeállt legújabb közös projektre, ami kimondottan ígéretes: egy flat tracker stílusú, 150-es gép formáját védették le. Nem ez lesz az első közös modelljük, kínában már futnak a Café 150, a Terra 150 és a GPR150 típusaik, amelyek ugyanarra a műszaki alapra épülnek, mint a frissen kikerült Flat Tracker.

Az acél bölcsőváz, a lengővilla és a DOHC, vizes, 150-es egyhengeres is ugyanaz, csak a körítés változik. A blokk teljesítménye 17,8 lóerő, a legnagyobb nyomatéka 14 Nm.

A Flat 150 érdekessége, hogy a rokonmodellektől eltérően két kipufogója van, melyeket vagány módon felhúztak a faridom mellé. Elöl-hátul 19-es, küllős felni kerül alá, a hátsó sárvédő és a rendszámtáblatartó konzolja a lengővillára került a faridom pedig kimondottan vagány.

A motor eleje a rajtszámlap alá elhelyezett lapos, ledes fényszóró miatt arra tippelnék, hogy egyelőre csak egy koncepcióról van szó, nem gyártásra kész modellről.

Az nem derült ki, hogy mikorra terveznék a gyártás beindítását, vagy hogy valaha hoznának-e belőle Európába.

Friss: a hír megjelenése óta jelezte egy olvasónk,  hogy ez a motor már kapható Németországban Mondial Flat Track 125 néven.