A kémfotók alapján hűen követi majd a tanulmányt a Husqvarna Norden

2020.12.09. 13:58

A német Motorrad magazin közölt kémfotókat a Husqvarna 901 Nordenről, amelyen egyfelől látszik, hogy a már lényegében gyártásra kész a típus, illetve hogy Husqvarnánál hűek maradtak a tanulmányhoz.

A Husqvarna nem kapkodja el a bemutatást, míg a legtöbb gyártó novemberben leleplezte a 2021-es újdonságokat, ők még kivárnak. Nem sietnek, a Norden nagyon fontos modell lesz számukra, a KTM-nél több tervet is hátrasoroltak, hogy legyen kapacitás a Norden fejlesztésére, mely egyfelől a legnagyobb Husqvarna lesz, illetve ez az, amivel a skandináv gyökerű márka belép a túraendurók piacára.

A műszaki tartalom nagyrészt egyezik a KTM 890 Adventure-rel, tehát a 889 köbcentis, soros kéthengeres blokk 105 lóerős lesz, valamint 100 Nm forgatónyomatékkal rendelkezik majd.

A külső viszont nagyon eltérő lesz, nem csak a KTM-től, hanem lényegében mindentől, amit mostanában kapni lehet: enyhén café raceres kerek lámpa két kiegészítő fényszóróval, éles vonalak, szögletes idomok - mindez jó színekkel a leglátványosabb túraendurót fogja kiadni. Ráadásul lesz benne valós terepképesség, elöl 21-es, hátul 18-as kerékkel érkezik majd.

A Norden bemutatását 2021 elejére ígérik.