Olcsó* modellt készít a pillekönnyű pályamotorjairól híres Krämer

2020.12.21. 13:46

A Krämer arról híres, hogy KTM blokkok köré építenek pillekönnyű és villánygyors pályamotorokat, egyedi vázzal és lengővillával, kimondottan ínyenceknek. Viszont ennek megfelelően rendkívül drágák is voltak a Krämer motorjai, a KTM 690 Duke alapú HKR Evo2 például 6,5 millió - ami egyfelől nem sok egy versenykész pálygépért, viszont ennyiért már ezres sportmotort is kapni 200 lóerővel.

Kramer-HKR-EVO2-Jensen-Beeler-38

A Krämernél is érezték, hogy kéne egy olcsóbb, belépő modell, amit aztán a versenyző akár tovább is fejleszthet - tehát nekiláttak az Evo2 olcsóbb változatának, mely kb. 4-4,5 millió forintba fog kerülni. Ez még mindig nem olcsó, ennyiért a szalonból KTM 890 Duke R vagy Triumph Street Triple R-t vihetsz haza, de már összevethető azzal, ha egy SV650-ből vagy MT-07-ből faragnál pályamotort, vagy esetleg vennél egy új Aprilia RS 660-at.

Ha valaki vesz egy olcsósított Krämert, utána bármikor továbbfejleszheti, hiszen kitként vásárolható lesz hozzá fék, futómű, kerekek, nagyjából bármi. Ettől függetlenül nem gondolom, hogy nagyon meg fognak szaladni a megrendelések - igen vékony réteget szólítanak meg, de őket viszont igyekeznek maradéktalanul kiszolgálni.