Gyártásra kész a KTM 1290 Super Duke RR

2020.12.29. 12:45

A KTM-nél állítólag már készen van a KTM 1290 Super Duke RR, és már csak a bemutatóra várnak - ezt a pletykát pedig alátámasztják az előkerült homologizációs papírok, melyek néhány fontos részletet is feltárnak.

A még pályaorientáltabb 1290 Super Duke RR teljesítményben nem fog utánamenni a Ducati Streetfighter V4-nek és a Kawasaki Z H2-nek, az alapváltozathoz hasonlóan 177 lóerős lesz - ami egy naked bike-nál eleve több, mint ami indokolt. Az RR tehát más téren fog többet adni, várhatóan például futóműben és a sok szénszálas alkatrésszel, melyeket a tömegcsökkentés miatt vetnek be.

Eredetileg az volt a terv az RR-rel, hogy csak egy limitált példányszámú különlegesség lesz, amellyel a KTM fantasztikus 2020-as GP-szezonját ünneplik meg, de hogy végül mennyi készül belőle, és hogy lesznek-e rajta szárnyak és külső gáztartályos telók, vagy berilium-ötvözetből készült féknyergek, az nem derült még ki. De nem kell sokat várni, 2021-es modellnek tervezik, tehát 2021 első felében le fogják leplezni, ahogyan a másik 2021-es meglepetést is, a frissített Super Adventure-öket is.

Az eddig kiszivárgott információk alapján a Super Adventure-ön fel fog bukkanni a Bosch radarrendszere, nagyobb lesz a tank, átdolgozzák a hűtést (két külön darabból lesz a radiátor) és egy új, 7 collos kijelző kerül fel.